Как ще се развиват печалбите от Дропшипинг през 2020

Може да се каже, че през 2019 г. се наблюдаваше истински бум на печалбите от дропшипинг бизнес. Оказва се, че стартирането на уебсайт за електронна търговия, особено с помощта на платформи като Shopify, не е никак трудно. Като добавим към това и факта, че не са нужни кой знае какви инвестиции, този бизнес модел може да е един чудесен старт за младите предприемачи и през 2020 година.

За тези от вас, които търсят допълнителни доходи, дропшипинг е една възможност да запазят своята редовна работа и в същото време да опитат какво е да започнеш собствен бизнес.

Ако се чудите дали може да печелите пари с дропшипинг или имате притеснения какви точно стъпки са необходими в началото – четете нанатък.

Мога ли да печеля от Дропшипинг през 2020

Това е бизнес модел, при който дропшипърът работи като посредник. Той има онлайн магазин и продава продуктите на своя доставчик с надценка, от която печели. По този начин дропшипърът не се натоварва с цялата работа, свързана с управлението на складови наличности, опаковане и доставка на пратките. Неговата цел е да реализира колкото се може повече продажби. За това той трябва да се съсредоточи върху изграждането и развитието на мрежа от лоялни клиенти.

Дропшипинг бизнесът ви дава възможност да работите и печелите в комфортната обстановка на вашия дом. Макар да звучи лесно, преди да започнете, обмислете стратегиите си за развитие. Конкуренцията в интернет е голяма и вие трябва да сте подготвени, за да се откроите сред останалите.

Изберете печеливша dropshipping ниша

Започнете да печелите от вашия дропшипинг бизнес
Избора на правилната дропшипинг ниша е от решаващо значение

Много често начинаещите в дропшипинг бизнеса добавят огромно количество различни продукти в своя онлайн магазин. Това им пречи да ги пуснат правилно на пазара и вследствие води до пълен провал. Моят съвет е да се придържате към една избрана продуктова ниша. Така ще може да се съсредоточите върху едно нещо. Освен това ще е добре да изберете правилните продукти, които да ви носят по-голяма печалба. По-високите цени ще доведат до по-голяма нетна печалба, тъй като усилията ви да продадете един продукт ще са едни и същи, независимо колко струва той.

По възможност избирайте продукти с по-малки размери. Нали знаете, че цената на доставката зависи от това. Малкият размер ще ви позволи да запазите таксата за доставка ниска, дори може да я пуснете за ваша сметка. И накрая, но не на последно място, изберете си продуктова ниша, която интересува самите вас и не ви е безразлична. Това, че имате интерес към продуктите, които предлагате няма да остане незабелязано от вашите клиенти. То ще проличи във вашите маркетингови кампании и ще засили доверието на вашите клиенти.

2. Настройте своя dropshipping уебсайт за печалби

Как да настроите вашия дропшипинг уебсайт за максимална печалба.
Печели ли достатъчно вашия дропшипинг бизнес?

За да е успешен вашият дропшипинг, проектирайте добре своя уебсайт. В случая той ще е лицето на вашия бизнес. Един атрактивен и функционален дизайн ще привлича вниманието на клиентите и те ще гледат на вас с по-голямо доверие. Тъй като няма да сте ангажирани със съхранение, обработване и транспортиране на поръчките, вие ще си осигурите време, за да насочите усилията си към усъвършенстването на уебсайта си и привличането на клиенти. Вече има доста работещи платформи, които могат да ви улеснят в тази насока. Наистина – месечната такса си върви със или без продажби, но поне няма да се занимавате с уеб дизайн и хостинг.

Освен добре изглеждащ, вашият уебсайт трябва да бъде оптимизиран и за търсачките. SEO ще ви помогне да генерирате безплатно трафик към вашия уебсайт. Съдържанието на страниците трябва да е написано добре. Постарайте се да направите точни и подробни описания на продуктите, които предлагате. Използвайте висококачествени изображения. Това ще ви донесе повече продажби и респективно печалба.

3. Изберете си подходящия dropshipping доставчик

Правилния избор на дропшипинг доставчик е едно от най-важните ви решения.
Как да изберете дропшипинг доставчик

Правилният избор на доставчик е една важна част от дропшипинг бизнеса. Доставчикът ви трябва да има достатъчен капацитет, за да може да задоволи евентуалното разрастване на вашия пазар. Вие трябва да сте сигурни, че той ще запази качеството на продуктите и ще може да ги доставя навреме. Та нали това желае всеки купувач – да получи навреме качествен продукт. Печалбата от един дропшипинг бизнес зависи почти изцяло от степента на удовлетвореност на клиентите. Но за това в следващите статии.

Иначе казано стойността на продукта и качеството на услугата се отразяват директно на репутацията на вашия дропшипинг магазин. За това, ако вашият доставчик не изпълнява задълженията си, по-добре навреме вземете мерки. На пазара има много предложения. Винаги можете да намерите (а и не спирайте да търсите) по-добри възможности за печалба от вашия dropshipping бизнес.

4. Определете внимателно цените на продуктите

Правилното ценообразуване е ключова част от успеха на вашия дропшипинг бизнес
Ценообразуване при Дропшипинг Бизнес

Понякога дропшипърите допускат грешка. В стремежа си да направят по-голяма печалба, те поддържат цени, по-високи от нормалното. Не забравяйте, че в търговията онлайн ще трябва да се преборите с доста голяма конкуренция. За това вие трябва да се стремите да се откроите сред множеството. Трябва да измислите начини да привлечете повече клиенти. Една такава възможност е да коригирате цените си.

Използвайте оферти при покупки на едро. Привлечете под-дистрибутори и дори продавайте на конкурентите си. Макар да сте ги продали с малка загуба, когато те имат на склад закупени от вас продукти самите те са блокирани и не могат да търсят нови.

5. Дропшипинг: Обслужване на клиентите

Грижете се за клиентите си - те са вашия най-мощен маркетинг инструмент.
Обслужване на клиентите – още една част от вашия дропшипинг бизнес

За да е печеливш един бизнес доволните клиенти са най-ценния капитал. Ако вашите клиенти не са доволни, те няма да дойдат отново при вас. Няма да ви препоръчат и на приятелите си. За това – доставяйте им приятни изживявания, нека пазаруването във вашия онлайн магазин ги кара да се чувстват специални. Доволният клиент ще идва отново и отново на вашия уебсайт. Така ще си създадете мрежа от лоялни и верни клиенти.

Всичко, което предлагате като информация на вашите страници ще помогне на клиентите да вземат добре информирано решение за своята покупка. Ето защо внимавайте като определяте цената на продуктите, задавайте реално време за доставка и добавете възможност за проследяване на пратката. Поддържайте вниманието на клиентите с приятелски съобщения и имейли относно нови оферти. Всички тези усилия ще работят единствено във посока вашата печалба.

6. Dropshipping (печалба) на автопилот

Как да настроите вашия дропшипинг бизнес да работи на автопилот
Мисията Възможна – Печалба на Автопилот – Дропшипинг

Когато започнете вашия дропшипинг бизнес най-вероятно ще контактувате с доставчика си чрез телефонни обаждания или имейли. С разрастването на бизнеса може да помислите да инвестирате в система, която да изпълнява всичко автоматично. Автоматизираната система ще отговаря за комуникацията с доставчика – продукти, цени, поръчки, информация за доставките и проследяване на пратките. Обърнете се към експерти, които да разработят за вас такава система. Технологиите ще ви помогнат да увеличите производителността си и да си освободите време за разработване на маркетингови стратегии и подобряване на вашия уебсайт. Така и печалбата от вашия дропшипинг бизнес ще продължава да расте.

В заключение

Дропшипингът е свързан с генериране на все повече и повече продажби, като предоставя на клиентите си по-добри продукти и изживяване. Ако вие и вашият доставчик наистина работите заедно и предоставяте по-добро обслужване, вашият бизнес може да направи чудеса и за двама ви.

И това бяха нашите 6 съвета, които да ви помогнат да постигнете най-добрите резултати за вашия бизнес. Надяваме се, че с наша помощ печалбите ви ще вървят само нагоре.

Категории: Дропшипинг

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *