Традиционна автобиография все още е популярен начин да представиш кандидатурата си, но докога? Навярно и ти се промени, когато технологиите убедително да навлязоха в живота ти. Интернет вече е неразделна част от живота на всеки. Използваш го не само за развлечение, но и да търсиш работа. Както ти, така и работодателите все по-често търсят онлайн подходящите служители и кандидатури.

Традиционна Автобиография - Остаря ли вече?
Традиционна автобиография все още е популярен начин да представиш кандидатурата си, но докога?

Дали традиционната автобиография вече е морално остаряла?


Помисли, не е ли по-добре твоята автобиография да е на място, където компаниите сами търсят специалисти?

Къде да качиш твоето OnlineCV ? Добре е да на популярен сайт, който при Google търсене ще се показва в началната страница. Някой онлайн конструктори на CV предлагат адреса на автобиографията ти да е твоето име – каква по-добра реклама от това. Разбира се има вероятност да получиш и няколко спам съобщения, но ползите определено надвишават това малко неудобство. Така че внимателно прецени къде ще е най-удачно да качиш своето OnlineCV.
Нашият съвет е да ползваш специфичните сайтове за търсене на работа. Те ще ти предоставят възможност да изградиш и публикуваш автобиографията си в най-подходящ за търсене формат. И неминуемо ще съкратят нейния път до работодателите.

Да създам Традиционна Автобиография или OnlineCV?


Повечето уебсайтове за работа изискват от потребителите да си създадат акаунт. Добра идея е да си създадеш такъв поне в няколко от тях. За да направиш това, ще трябва да се регистрираш с текущ имейл адрес, за да може профилът ти да бъде потвърден. След това избери потребителско име и парола за твоя акаунт. Сайта OKJOBS.bg ти позволява да избереш дори уеб адреса на твоята автобиография. Така при търсене в Google, твоето име ще се свързва с професионалната ти кариера.


Някои сайтове позволяват на търсещите работа да се регистрират с акаунта си във Facebook или LinkedIn. На тези сайтове ще можеш да използваш твоето потребителско име и парола във Facebook или LinkedIn за достъп до сайта. Възможно е също да позволят да качиш историята на заетостта си от сайта, който използваш за връзка. Това е бързо и лесно, но дали ти позволява да се откроиш от останалите?


Повечето сайтове за работа предоставят възможност да публикуваш твоята традиционна автобиография онлайн. Като след това я използваш и за бързо кандидатстване. Лесното не винаги е правилно …

Кой търси в Интернет Автобиографии?


Отделите за подбор на персонал също се възползват от предимствата на онлайн автобиографиите. Така те имат достъп до множество кандидатури. Задавайки конкретни критерии на търсене те си осигуряват такива, които в най-голяма степен се доближават до търсените умения и качества. Това им спестява много време и нерви и така са склонни да поговорят по-дълго с теб на интервюто.


Надявам се казаното по-горе да ти бъде полезно, когато решиш да направиш следващата крачка в твоето кариерно развитие!


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *