Онлайн резюме – твоя 24-часов рекрутер

Онлайн резюме това е уебсайт като всеки друг и като такъв, работи за теб 24 часа в денонощието. Хората могат да го намерят чрез Google и не е нужно да го изпращаш на някого, за да бъде видян. Разбира се ще е във твой плюс да бъдеш активен(а). Още по-хубавото е, че хората могат да го споделят помежду си. Сравни това с резюме на хартия, което стои някъде по бюрото или в някоя папка …

Друго си е Око да Види (Онлайн)


Едно от нещата, които научих за автобиографиите е, че те са твоя най-важен маркетингов инструмент. Просто в случая той рекламира теб. Единственият проблем тук е, че автобиографията на хартия не те рекламира много добре. В крайна сметка тя седи на бюрото на работодателя сред куп подобни документи и с нищо не разкрива твоята уникалност. Само един списък от професионални квалификации и умения. Това е доста тъжна картина, нали? Ето защо, ако вие се окажеш единствения, който изпраща нещо различно и цветно, веднага ще се откроиш сред тълпата. Онлайн резюмето е чудесна възможност да рекламираш най-ценната си стока – самия теб!

Онлайн Резюме – Не Става Бързо, но е Лесно


Да си създадеш онлайн резюме не става бързо, но е лесно. Това е така, защото използваш готова тема, в която попълваш твоите данни. На около 4 страници можеш да изложиш цялата необходима информация, като попълваш съответите полета. Това е много по-лесно от създаването на пълен уебсайт, от който навярно дори нямаш нужда. Само напразно ще загубиш време, нерви и пари. Използвай готови теми и за по-малко от час ще имаш собствена онлайн автобиография.

Можеш да включиш и видео в CV-то си


В момента видеото е доста актуално в интернет пространството. То има огромна аудитория чрез канали като Youtube, Vimeo, Facebook и т.н. То ти дава много добра възможност за връзка с хората. Когато те виждат и чуват гласа ти, те опознаят много по-добре. Чрез видеото можеш да разкажеш за себе си така, като не можеш да го направиш на хартия. То ти позволява да отговориш на въпросите, на които искаш, при това нямаш ограничение във времето и корекциите. В крайна сметка не е нужно да печелиш всяка обява за работа. Важното е с помощта на OnlineCV да намериш работодателя, който ще ти пасне и видеото би ти помогнало за това.

Сподели го в Социалните Медии


Ако имаш последователи в социалните медии, можете да достигнеш и до бъдещи работодатели. Но може би не е твърде уместно да споделяш PDF файл чрез платформа като Twitter например. По-удачно ще е да споделиш линк към уебсайта, където е автобиографията ви.
0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *