Какво е Онлайн Автобиография? Преди години, когато човек трябваше да потърси някаква информация, се доверяваше на „жълтите страници“. Сега едва ли можем да намерим някой под трийсетте, който знае какво означава това. В наши дни хората масово използват интернет, за да търсят какво ли не. Независимо дали става въпрос за доставка на храна до дома, намирането на добър употребяван автомобил или запълването на свободна позиция в компанията – хората са там – онлайн.

За какво служи Онлайн Автобиографията (OnlineCV)

Ако точно сега не ти се чете, ОК – ето кратко видео.

Не се чудете какво общо има това с вас и търсенето на работа. Нали искате да сте сигурни, че компаниите бързо и лесно могат да ви намерят. Тогава не отлагайте повече, а си създайте онлайн автобиография.

Как става това? Зависи единствено от вашето въображение и набор от умения. Можете да публикувате клип в YouTube, в който да говорите за себе си. Можете да създадете амбициозен и функционален уебсайт, където да представите работата си и своите постижения чрез разнообразни форми на дизайна. Можете и просто да използвате онлайн конструктори на автобиографии.

Лесно ли се създава Автобиография Онлайн?

Не се отчайвайте, ако се чувствате недотам подготвени да направите това. Във ваша полза е работодателите да видят, че сте достатъчно грамотни в интернет, след като имате автобиография там. Така или иначе повечето работни места в наши дни са свързани с използването на компютър.

Какво да направите, за да си създадете онлайн CV.  1. Използвайте LinkedIn. Това може би е най-лесният начин да го направите. Не се изискват някакви специални познания за уеб или графичен дизайн. Освен това е добър избор, тъй като LinkedIn е уважаван в бизнес общността и ви позволява да се свързвате с предишни и настоящи колеги.

    Системата ви предоставя форма, в която можете да въведете цялата информация, която бихте използвали в традиционна автобиография, включително образование, история на работа и други важни факти. Недостатъкът е, че вече много хора използват LinkedIn с тази цел, така че няма да можете да изпъкнете сред останалите.
  2. Използвайте онлайн конструктор на CV. Това е чудесен вариант да излезете едни гърди напред. При това няма да ви се наложи да влагате излишен труд. Сайтовете, които предлагат това са невероятно лесни за използване. Те ще ви предложат да изберете измежду различни шаблони този, който ви пасва най-добре. Падащи менюта ще ви водят стъпка по стъпка в процеса на създаване на вашето CV, което ви гарантира, че няма да пропуснете важна информация.
  3. Чудесно е ако вече имате собствен уебсайт. Можете да публикувате готовата си онлайн автобиография там. Повечето онлайн CV конструктори ще ви позволят това. Така работодателите ще ви възприемат като човек, който знае какво прави в интернет. Не забравяйте да направите бърз тест, преди да изпратите линк към потенциалните работодатели. Няма да е добре да ги насочите към връзка, която не работи, нали?

Помага ли ми едно Online CV?

В крайна сметка да имате онлайн автобиография със сигурност ще ви е и от полза в нашия технологичен свят. На първо място работодателите изискват това от кандидатите за работа. Също така можете бързо и лесно да я предоставите, когато се наложи и няма да пропуснете възможността да кандидатствате за желаната позиция.0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *