Трябва ли да хвърляте всичките си маркетинг усилия онлайн?
Рекламата на вашия Дропшипинг Бизнес – Офлайн канали

Собствениците на дропшипинг магазини постоянно получават съвети да изпробват различни техники за онлайн маркетинг. Да, всеки иска да популяризира бизнеса си ефективно. Ако и вие сте един от тях, със сигурност се интересувате как се представя вашият убсайт в интернет.

Оптимизация за търсачки, мета-описания, онлайн бюлетини, целеви ключови думи, социални медии, уеб трафик – това са термините, които най-често се използват в онлайн маркетинга. Няма съмнение, че дигиралния маркетинг е много важен за успеха на дропшипинг бизнеса, но има още много работа, която не трябва да се пренебрегва.

Офлайн рекламата все още работи, дори при дропшипинга!

Говорим за офлайн представяне. Не забравяйте – въпреки че вашият целеви пазар сърфира в интернет, те не прекарват цялото си време онлайн. Някои от вашите потенциални клиенти може дори да не са наясно с вашето онлайн съществуване. Помислете за следните офлайн маркетингови техники за разрастване на вашия дропшипинг бизнес:

⦁ Визитки и бланки.

Използвайте Печатна реклама за полуляризиране на вашия дропшипинг бизнес
Печатна реклама – Офлайн Маркетинг канал №1

Въпреки че в нашето съвременно общество се налага офисът без хартия, най-старата и най-надеждната маркетингова тактика все още се прави на хартия. Всяка хартия с отпечатан върху нея URL адрес към вашия уеб сайт е начин да рекламирате вашия онлайн бизнес. Как хората ще намерят вашия уебсайт, ако не знаят къде да отидат? Уверете се, че уеб адресът на вашата компания е включен във вашите визитки, бланки, фактури, разписки, факс листове, етикети, формуляри за поръчки и др.

⦁ Промоционални артикули.

Всеки път, когато раздавате безплатни артикули на своите клиенти, следете за това те да презентират и вашия уебсайт. Независимо дали подарявате тениски, шапки, чаши за кафе, чадър, химикалки, ключодържатели, календари, стикери и други неща, поставете уебсайта си на видно място, така че повече хора да могат да го видят.

⦁ Маркетинг с пощенски картички.

Това е още един чудесен начин за популяризиране на вашия дропшипинг бизнес в офлайн света. Изпращането на пощенски картички ви позволява да изпращате персонализирани съобщения, които лично докосват клиента. Например, ако вашата таргет аудитория са предимно майки или домакини, много от тях биха оценили по-добре пощенските картички от рекламите в интернет.

Можете да използвате пощенски картички едновременно и като талони за отстъпка. Предлагането на отстъпки е стар изпитан метод за убеждаване на заинтересованите клиенти в действителност да направят покупката. Клиентите могат просто да представят пощенската карта, когато купуват от вашия магазин и да се възползват от отстъпката. В същото време вие ще получите прекрасна възможност да проверите доколко работи вашата маркетингова кампания.

⦁ Флаери.

Разпространяването на флаери е друг начин да информирате света за вашия бизнес и уебсайта на вашия дропшипинг магазин. Много успешни бизнеси все още използват този стар, изпитан начин за реклама, въпреки популярността на интернет маркетинга. Очевидно той все още работи ефективно.

⦁ Спонсориране на местни събития.

Използвайте традиционните медии за реклама на вашия дропшипинг бизнес.
Реклама на Дропшипинг в Традиционни Мас медии

Включете се в местния обществен живот! Например може да спонсорирате някой младежки спортен клуб. Можете просто да предложите закуските да са от вас, като заедно с това предадете визитките си на родителите. Към опаковката на закуската добавете листовка „спонсорирана от“. Създайте голям банер, че екипът може да използва в името на техния екип и „спонсориран от“ ред за вас! Така получавате две в едно – не само правите нещо общественополезно, но и потенциалните ви клиенти ще свързват вашия бизнес с това добро дело.

⦁ Силата на рекламата „от уста на уста“.

Безплатен начин за популяризиране на вашия онлайн магазин и вашия дропшипинг бизнес офлайн е рекламата от уста на уста.
Рекламата от уста в уста

Безплатен начин за популяризиране на вашия онлайн магазин и вашия дропшипинг бизнес офлайн е рекламата от уста на уста. Не се страхувайте да го разпространите в разговори. Започнете със семейството си, приятели и познати. Помолете хората да посетят вашия уебсайт. Не се колебайте да поискате одобрения. Когато клиент направи покупка, помолете го да ви препоръча на семейството и приятелите си. Ако сте уверени в качеството на предлаганите от вас продукти и услуги, това трябва да е лесно. Все пак успеха в дропшипинга е като и при всяка друга работа – иска постоянство.

Ще се радваме да споделите кой от посочените по-горе начини за офлайн промотиране ви е помогнал да увеличите продажбите си.
Желаем ви успех в дропшипинга!


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *